Loading...

Access2Markets

Η ιστοσελίδα Access2Markets (βλέπετε παρουσίαση) είναι μια δωρεάν διαδραστική διαδικτυακή υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου εταιρίες της ΕΕ και άλλοι άμεσα ενδιαφερόμενοι, μπορούν εύκολα πληροφορηθούν για τους δασμούς, τους φόρους, τους κανόνες και τις απαιτήσεις εισαγωγής /εξαγωγής προϊόντων και υπηρεσιών, από/προς όλες χώρες της ΕΕ αλλά και για 120+ άλλες αγορές σε όλο τον κόσμο.

 Το Access2Markets περιγράφει τους όρους συναλλαγών για την εισαγωγή αγαθών στην ΕΕ και την εξαγωγή αγαθών σε περισσότερες από 120 αγορές του εξωτερικού.

Η εν λόγω διαδικτυακή πύλη δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να αναζητήσουν με λίγα μόνο κλικ τις ακόλουθες λεπτομέρειες αναφορικά με τα εισαγόμενα και εξαγόμενα αγαθά:

  • Δασμοί
  • Φόροι
  • Κανόνες καταγωγής[1]
  • Προδιαγραφές προϊόντων
  • Τελωνειακές διαδικασίες
  • Εμπορικοί φραγμοί
  • Στατιστικά στοιχεία εμπορικών ροών

Η νέα πύλη Access2Markets περιλαμβάνει επίσης επεξηγήσεις, προγράμματα διδασκαλίας και συχνές ερωτήσεις, τα οποία θα βοηθήσουν τους νέους αλλά και τους πεπειραμένους εμπόρους να αναλύσουν τα οφέλη του εμπορίου με κάθε έναν από τους εμπορικούς εταίρους της ΕΕ.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια επιμόρφωσης των επιχειρήσεων για αξιοποίηση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets (https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/content), συχνή βάση, διοργανώνει σχετικά διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Στην εργαλειοθήκη του Access2Markets υπάρχει επίσης το Ενιαίο σημείο εισόδου (Single Entry Point)

 Το ενιαίο σημείο εισόδου είναι μια ομάδα εντός του τμήματος εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ενιαίο σημείο εισόδου είναι το πρώτο σημείο επαφής για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν πιθανούς εμπορικούς φραγμούς/εμπόδια σε τρίτες χώρες ή που διαπιστώνουν μη συμμόρφωση με τους κανόνες βιωσιμότητας που σχετίζονται με το εμπόριο και τη βιώσιμη ανάπτυξη ή το σύστημα γενικευμένων προτιμήσεων.

 

[1] (*Το εργαλείο αυτοαξιολόγησης του Access2Markets (ROSA) προσφέρει ειδική βοήθεια όσον αφορά τους κανόνες που ορίζουν την «οικονομική ιθαγένεια» ενός προϊόντος, οι οποίοι είναι γνωστοί και ως «κανόνες καταγωγής». Οι κανόνες αυτοί σχεδιάζονται ειδικά σε κάθε εμπορική συμφωνία, για να εξασφαλίζεται η προστασία ευαίσθητων κλάδων της αγοράς, καθώς και η δυνατότητα των εταιρειών να αιτηθούν μειωμένους ή μηδενικούς τελωνειακούς δασμούς, σύμφωνα με όσα ορίζονται στη συμφωνία)

 

 

Σχετικές Εκδόσεις

Ανακοινώσεις

Υπηρεσία Εμπορίου

Μέτρα Εμπορικής Άμυνας

Γραφείο Τύπου